Over ons

Hoi!

IMG_1162

Mark en Jolanda

Leuk dat je op onze site bent. Hoe je ook hier gekomen bent: via Google, Facebook, Twitter, of doordat je ons live wilt volgen tijdens onze vakanties, wees welkom. Ik zal jullie vertellen hoe we tot deze website zijn gekomen en waarom we dit bijhouden, maar ik zal ons eerst voorstellen.

Wij zijn Mark (36) en Jolanda (34), sinds 2002 bij elkaar en sinds 2010 getrouwd. Ik, Mark, zal over het algemeen het schrijven en bijhouden van deze site voor mijn rekening nemen. Ik vind het leuk om op te kunnen schrijven wat we zoal doen tijdens een vakantie, noem het een soort dagboek, die ik kan voorzien van plaatjes. Het houdt ook na de vakanties de herinneringen goed op orde. We vinden het leuk als mensen meelezen/leven en zo nu en dan een berichtje achterlaten. Het is geenszins mijn intentie om dit een professioneel Blog te laten zijn. Dit is puur uit hobbyisme.

Tot 2005 was het maken van verre reizen redelijk vreemd voor ons. Beiden hebben in onze jeugd veel gekampeerd in Europa, ik was nog wel een paar keer in en om New York en Boston geweest, maar veel verder dan een stedentripje kwam het eigenlijk nooit. Totdat ik in 2005 kampte met een burn-out. Ik wilde weg en wel het liefst zo ver mogelijk en ergens waar het warm is en de zon schijnt. Vanuit mijn jeugd heb ik altijd een fascinatie gehad voor bootovertochtjes naar Engeland. Er is altijd bedrijvigheid, ook midden in de nacht, er is een casino en live muziek aan de bar. Hoe mooi zou het dan zijn om in plaats van 1 nacht, dit 7 nachten te doen… en dan in het Caribisch gebied!

We vonden het toen nog heel spannend, het was immers onze eerste vakantie, ver ver weg… 11 uur vliegen naar Miami, daar aankomen in bijna 30 graden, doodmoe en chagrijnig van de vlucht en dan ook nog opzoek naar het busje wat ons naar het hotel zou brengen. We spraken beiden wel Engels, maar nog niet zo bedreven als nu.Cruise_Pier

Eenmaal aan boord, was het alles wat ik er van had gehoopt en meer! We vaarden op de Carnival Valor, een toen nog redelijk nieuwe boot, van bijna 300 meter lang, 13 dekken hoog en met bijna 3000 medepassagiers. De restaurants met het eten, de bars, de zwembaden, de crew en natuurlijk het prachtige weer… het was de ideale vakantie om eens even goed tot rust te komen. Het was voor mij ook voor het eerst sinds lange tijd dat ik weer goed kon slapen en geen seconde aan mijn werk heb gedacht.

Wat we toen nog niet wisten, is dat deze cruise de eerste van velen was. In de “comment card” van deze eerste cruise hadden we nog aangevinkt, dat we nog wel eens een cruise wilden maken, maar pas na 3 of 5 jaar. Amper een jaar later zaten we echter al op onze tweede cruise, in 2008 waren het er twee, in 2009 weer één, en in 2010, 2011 (Huwelijksreis), 2012, 2013 en 2014 was het er minstens één per jaar (ja, soms dus meer, of opeenvolgende). Je zou het dus een ware cruiseverslaving kunnen noemen.

Moki Dugway

Moki Dugway

Voor en vooral na een cruise, blijf je meestal een aantal dagen “hangen” in de buurt van waar je bent vertrokken en aangekomen. We hebben dan ook op een gegeven moment ontdekt, dat het huren van een auto je veel meer bewegingsvrijheid geeft en vooral in de Verenigde Staten. Ik durf zelfs te beweren dat het bijna een must is om wielen onder je kont te hebben in dit land. Het rijden gaat ook eigenlijk erg makkelijk. En dus besloten we in 2015, na eerder al een paar kleine road trips door Florida te hebben gemaakt, om een rondreis van bijna 3 weken door het Zuidwestelijke deel van V.S. te maken. Wij waren immers altijd aan de oostkant blijven plakken.

Het is totaal iets anders dan een cruise. In plaats van dat je je ’s avonds voor, tijdens en na het eten volgiet aan een bar, strompelend je hut weet te vinden, in slaap valt en als je wakker wordt de boot is aangemeerd aan een nieuw eiland vol avontuur, moet je nu zelf voor je overnachtingsplekken zorgen en er voor zorgen dat je van A naar B komt. Maar dit beviel ons eigenlijk heel goed. Onze buren doen dit al vele jaren op deze manier, dus die hadden ons wat tips meegegeven. Koelbox achterin de auto, gevuld met drinken, eten en ijs… gasstelletje en koekenpan mee voor de lunch, en gaan!

Deze vakantie lijkt de kick-off te zijn voor (hopelijk) veel meer van dit soort road trips. En als we er weer een gaan maken, dan kun je dat op deze website volgen.

Veel leesplezier!

Mark