Beslommeringen

We zijn alweer een paar dagen verder na het weekend en zijn dus de afgelopen dagen weer gewoon overgegaan tot de orde van de dag, dat is toch gewoon het “saaie” werk. Uiteindelijk toch de reden dat we hier zitten.

Een van de grote hallen met de bekende cubicles

De meesten van ons zijn zo langzamerhand het Indiase eten, wat altijd heel gekruid en vaak ook pittig is, zat aan het worden, of zijn zelfs al over dat punt heen. Bij sommigen is het gewoon de kip die de neus uitkomt, bij anderen, zoals ondergetekende, is het voornamelijk het lichaam wat aan het tegensputteren is.
Het is niet altijd even prettig om met een hoge frequentie het toilet te moeten bezoeken. Krampen in de darm daargelaten, zijn niet alle toiletten geschikt voor (ja, laten we het gewoon maar benoemen zoals het is) spuitkak.

Ennnn… toen hoefde ik opeens niet meer

We hebben daarom afgelopen dinsdag ook gegeten bij de T.G.I.F. (Thank God It’s Friday). Akse moest toch nog een leuk jurkje voor zichzelf kopen in het winkelcentrum vlakbij ons werk en toevallig liepen we tegen dit restaurant aan. Hier hebben we ook ongegeneerd steaks en hamburgers gegeten.

Voordat jullie allemaal gaan roepen: “Hey! Je mag toch geen koeien eten in India! Je neemt een loopje met hun cultuur!!” Rustig maar… het was buffelvlees. En dan schijnt het hier gewoon wel te mogen.

We hebben overigens onze dagelijkse rituelen. Terwijl ik elke ochtend het ontbijt oversla en rustig een kopje thee in mijn hotelkamer drink, zitten de jongens te ontbijten.
Akse neemt structureel een cappuccino, volgens mij puur en alleen vanwege de tekeningetjes die er hier kunstig “opgelegd” worden. Beertjes, varkentjes (…), zwanen… Joe neem it.

Na elke maaltijd MOET Pedro een espresso… Maar absoluut geen dubbele! In dit land snappen ze het concept “koffie na de maaltijd” totaal niet en in restaurants wordt er zo nu en dan zelfs gedaan alsof hij een grapje maakt. Ook Indiase collega’s hebben zich hier al meerdere malen over verbaasd.

Een ander ritueel wat we stug volhouden, elke avond voor het eten beginnen we met een cocktail, uitgekozen door onze knuffel Braziliaan, om vervolgens over te gaan op het bier. Voorgerechtje, hoofdgerechtje, toetje… Over het algemeen kom je hier inclusief drank niet boven de 2500 roepieroepies per persoon uit, want ongeveer een euro of 30 is. Ga je eten buiten de (dure) wijk waar ons hotel ligt, dan zit je daar fors onder.
Zondag hebben we gegeten buiten Mumbai, in Thane, bij een tent die “Ambrosia, family garden” heet. Dit is ook echt een enorme tuin of binnenplaats, waar wij op bedden konden “loungen” terwijl het eten en drinken in een vloeiend tempo werden aangevuld. In zo’n tent ben je na een avond met 5 personen 6000 roepieroepies kwijt, zeg 15 euro de man.

Vanavond gaan we uiteten met onze Unix collega’s en morgen moeten De Vries en ik ons pak gaan ophalen, wat dan hopelijk klaar is. Daarna moeten we ook gelijk de koffers pakken, want om 01:30 ’s nachts, vertrekken we alweer naar Nederland.
Mijn darmen juichen hier nu al om.

Volg ons op: