Dag 11 – Inhaalslag (2)

Zondag was het de beurt aan Vinayak, Megraj en Yogesh om ons rond te leiden door Mumbai. De reis zou zich in noordelijke richting begeven, om daar het “Sanjay Gandhi” national park te bezoeken.
We zouden beginnen met een safari! Echter had ik iets meer hiervan verwacht dan dat het uiteindelijk uitpakte.
Na lang wachten kregen we de laatste kaarten voor het loket alweer zou sluiten. Het was inmiddels alweer tegen het middaguur en dan sluiten ze de boel voor een paar uur.
Voor de safari moesten we met velen een bus is. Het was zo druk dat er mensen moesten blijven staan.
De safari viel tegen. Het was een korte rondrit en we hebben in totaal 1 witte en 4 bengaalse tijgers, uitgeput door de warmte, in een kooi zien liggen. En ik maar denken dat een safari juist door loslopend wild heen zou gaan. Een armoedig gezicht en ik had medelijden met de beesten.
Vier reeën later, gingen we door een sluis, om door het leeuwenbos te rijden.
De bus stopte op een gegeven moment, om ergens in ons gezichtsveld zich een leeuw zou bevinden. Ik denk niet dat iemand hem gezien heeft.
Toen ik dacht dat we nu wel naar een ander gebied zouden rijden (savanne of apen of nou ja, wat kan je allemaal verwachten op safari), kwamen we alweer aan bij het punt waar we ook waren begonnen.

Vervolgens zette onze reis in het park zich voort naar de Kanheri “caves”, zo’n 2000 jaar geleden gemaakt en bevat vele Boeddhistische kunstwerken. Deze grotten werden in die tijd gebruikt als klooster.

Het is opmerkelijk te zien hoe groot de grotten zijn, met de hand “uitgehold” en de hoe gedetailleerd de versieringen en beelden zijn.
Het was er bloed heet, maar de lucht was er opmerkelijk schoon.

Overal lopen apen rond, sommige nog wat schuw, maar waar de mensen zijn volledig uit op mensen die ze eten geven.
Nadat we genoeg hadden van de hitte, besloten om ergens te gaan lunchen, het was immers alweer een uur of 3. Terugrijdend richting het zuiden reden we langs een enorm winkelcentrum, waar een heel goed food court zou zitten. Een enorm winkelcentrum was het. Hoewel Eric en ik nou niet bepaald geïnteresseerd waren in shoppen, was het wel de moeite waard om dit staaltje “westerse” modernheid te bekijken. Nog nooit heb ik een winkelcentrum gezien waar op de bovenste verdieping een complete achtbaan was gebouwd… Dat kan dus blijkbaar ook hier.

Na de (late) lunch, weer langszaam verder richting het zuiden gereden, waar we in de auto, onder het genot van een biertje, nog gezellig bijgekletst werd.
De dag eindigde in het restaurant vlak naast ons hotel (Out of the Blue), om vervolgens vermoeid door een druk weekend het bed in te duiken.
Inmiddels zit de dinsdag er ook alweer op en is het nog maar een paar dagen voordat we weer op het vliegtuig stappen naar Nederland. Het zal qua temperatuur een enorme omslag worden, maar de mist die jullie daar hebben, zijn we wel aan gewend, alleen stinkt die van ons veel meer.
Gisteren was een relatief normale dag op kantoor, met de standaard Knowledge Transfer sessies. Eric is nog na het werk opgehaald door collega’s om wat te borrelen en te eten, ik koos er voor (mede ingegeven door darmklachten) om een rustig avondje op m’n hotelkamer door te brengen.
Vandaag stond weer in het teken van een hoop “suflullen” en hebben we onze collegae in Amsterdam weer via de C-port mogen aanschouwen.

Morgenavond heb ik toegezegd ook mee te gaan voor een borrel met aansluitend eten. De collega’s vinden het maar wat fijn om met ons gezien te worden en lijken zich ook nog eens te vermaken met ons als gezelschap. Ik vermoed dan ook zomaar dat het een latertje wordt en dat er geen update van me te verwachten valt.
Slaap lekker.

 

Volg ons op: