Dag 8 – Lekker toerist zijn

Vandaag lekker de toerist uitgehangen.
Ik ben alleen te moe om er een uitgebreid (foto-)verslag van te doen. Vergeef me, maar dat haal ik wel in.
Kort verteld, vandaag zijn we door collega’s Prashant, Parag en Sachin rondgeleid door zuid-Mumbai, het rijke en toeristische gedeelte, met een grote auto gereden door onze vaste chauffeur.
Wat een stad met vele gezichten is dit toch. De enorme armoede en intense rijkdom is hier vaak maar 50 meter van elkaar verwijderd.
Grootste verrassing was dat ze voor ons een privé boot hadden geregeld, bij een oud-schoolvriend van Prashant en Sachin. Hij heeft een bedrijf met 5 boten, die rondvaarten organiseren die vertrekken aan de voet van de “Gate of India”, vlak naast het Taj Mahal Hotel, die in 2007 nog geteisterd werd door een van de grootste terroristische aanslagen.Je voelt je wel wat ongemakkelijk, als je met z’n vijven een luxe behandeling krijgt en zonder te wachten (er stonden honderden mensen in de rij) de boot op mag.
Wat we toen nog niet wisten, is dat er niemand buiten ons groepje aan boord kwam.
Heerlijk een uur gevaren, met prachtig uitzicht (met de gebruikelijke smog, dat wel, maar het was zaterdag, dus het viel mee) op de stad. Normaal duurt een tochtje slechts een half uur.


Bijna 12 uur zijn we rondgeleid en morgen zullen we, in een andere samenstelling, het noordelijk gedeelte van Mumbai zien.
Wat zijn de mensen hier gastvrij.


Morgen, of anders maandag, hoop ik een wat uitgebreider verhaal te posten. Na zoveel indrukken, lange wandelingen, teveel eten, maar ook zeker de hitte, ben ik kapot. Ik ga lekker slapen.

Volg ons op: