Herhaling van zetten…?

We zijn aangekomen in Mumbai. Eigenlijk zou ik hier bijna hetzelfde verhaal kunnen schrijven als dat ik twee jaar geleden heb gedaan: “Eén moest langer wachten op z’n koffer” (inmiddels in de volksmond “pulling a Witseltje” genoemd), “Klap in het gezicht van de warmte bij het verlaten van de luchthaven” (het was een graad of 35), “Er hangt een nare geur” (al kon ik me het erger herinneren), “Ik zit nu aan de gin met cola, bij gebrek aan tonic”.

Een samenvatting van de dag:
Om kwart voor 8 in de ochtend hadden we afgesproken op Schiphol. “We” zijn in dit geval mijn Unix collega Mark (later genoemd “De Vries”), mijn Windows collega Pedro en de chef van het Windows team Jeroen (later genoemd “Akse”). In een volgend stuk zal ik ze met (breedbeeld-)foto’s wat uitgebreider voorstellen.

Waar iedereen om half 8 al in de vertrekhal stond, reed ondergetekende nog op de A9 bij Amstelveen, om braaf om kwart voor 8 de parkeergarage in te rijden. (inside joke, niet geschikt voor niet-collega’s, waarvoor excuus: “Harriably late”).
Overigens… wie heeft ooit bedacht dat het handig was om een business trip te starten op de eerste dag van de herfstvakantie?! Wat een doffe ellende.
Maar goed, al met al zat uw geliefde blogger rond 09:30u uit te puffen met een biertje, op de goede afloop van deze bangelijke* reis.

Na een goede 8 en een half uur in een vliegtuig opgevouwen te hebben gezeten, kwamen we braaf op tijd aan en ging eigenlijk alles redelijk “smooth”. Er stonden 2 chauffeurs en auto’s klaar om ons naar het hotel te brengen, alwaar de meesten van ons op de kamer konden genieten van een gratis welkomstbiertje.
Uiteindelijk de avond afgerond op de kamer van De Vries, met meer bier en nog wat te eten.

Het is inmiddels alweer bijna 4 uur hier, en lig ik in bed dit te tikken. Morgenmiddag gelijk al onze eerste afspraak met Nishant. Het is overigens gewoon een “bier en eet afspraak”, dus je hoort mij niet klagen…

Tot morgen.

* bangelijk, dames en heren, is in België een populaire uitdrukking, ooit begonnen als straattaal, inmiddels ook ingeburgerd bij de 50-plussers aldaar. Bangelijk wordt gebruikt als superlatief van goed, tof of cool. Niet zoals wij Nederlanders kunnen denken dat het met angst te maken heeft.

Volg ons op: