Dag 0 – Heerlijk relaxed naar Schiphol

Maar… jullie vertrekken maandag toch pas?

Ja.. dat doen we.

Maar… waarom gaan jullie dan op zondag al naar Schiphol? Dat is toch zonde van jullie geld?

Ach, dat zullen we wel zien of dat zonde is… In ieder geval hoeven we niet door de maandagochtendspits, of een taxi nemen, wat ook gewoon geld kost.

Een gemiddelde conversatie die ik met een aantal mensen heb gehad over de aanloop naar onze vakantie naar Florida. We vliegen om 8:50u op een maandagochtend en dan zou je dus uiterlijk om 6:30u op Schiphol moeten zijn. Hoewel dat misschien nog wat vroeg is voor een echte ochtendspits, vind ik het ook erg vroeg voor een vertrek van huis. Je moet dan uiterlijk 6 uur een taxi hebben. En dan komt er nog eens bij dat er opeens een code geel van kracht is. Dat hadden we natuurlijk niet kunnen
voorzien, maar het pakt wel leuk uit zo.

Maargoed, zo geschiedde, en op het moment van schrijven zitten we in alle rust te relaxen in de Club Lounge van het Sheraton hotel, op nog geen 5 minuten lopen van de vertrekhal.

IMG_2836

Uitzicht op Schiphol vanuit de hotelkamer

De Club Lounge?? Jazeker! Dat was uiteraard niet de planning, want doorgaans kost een godsvermogen. Echter bij het inchecken kregen we de vraag of we ons wilde upgraden. Ja, die vraag krijg je natuurlijk vaker en wordt je alsnog genaaid als je toehapt. In dit geval was de aanbieding zeer interessant. Voor een paar tientjes extra, kregen we een upgrade van de kamer, met high speed internet (wat ik toch al wilde nemen, want wil vanavond wel American Football kijken op m’n tablet) en toegang tot de Club Lounge, met tot 11uur vanavond diverse hapjes (snacks, kaasjes, salades) en alle (ook alcoholische) drankjes gratis. Tevens zit er ook ontbijt bij, wat ik in eerste instantie niet van plan was hier te nemen, want kost 20 euro p.p. en ik ben geen grote eter in de vroege ochtend. Al met al, een deal waar ik momenteel heel tevreden over ben, zo met m’n laptop op schoot en een biertje voor m’n neus.

En dan natuurlijk de vraag, waarom toch een hotel? Los van wat ik hierboven al even aanhaalde, ben ik met deze keuze nog blijer dan ik op voorhand was. Want hoe heerlijk is het om zonder gevoel van tijdsdruk je laatste dag thuis af te kunnen ronden, wetende dat het niet uitmaakt of je om 6 uur of om 10 uur op Schiphol bent. De vertrekstress, die toch altijd een beetje aanwezig is, was er totaal niet vandaag en dat is me ook wat waard.

Zo meteen nog even een hamburger scoren aan de bar (die is helaas niet gratis), en daarna snel terug om nog zo lang mogelijk te profiteren van deze upgrade. We blijven immers Nederlanders…..

Volg ons op: