Dag 0 – Het Vertrek

Het is op het moment van schrijven, vrijdag 18:50u, de lokatie is het Sheraton Hotel, Schiphol, de slachtoffers tot nu zijn: 3 bier, 2 rose en 1 witte wijn. Medeplichtig: bitterballen, kaasstengels, samosa’s en een mini-broodje kalkoen. Een zielig ogend schaaltje sla staat me aan te staren, maar ik probeer het te negeren.

20160527_163648

Slachtoffer 1 en 2

We zitten inmiddels in de Club Lounge van het hotel, dat zich bevindt net boven P1 en op nog geen 5 minuten lopen van de vertrekhal. De voordelen van een dag eerder op Schiphol aankomen, heb ik vorige vakantie al eens toegelicht, maar het blijft wat mij betreft elke euro waard.

Gisteren was onze laatste werkdag. Geen minuut vóór gistermiddag 16:00u konden we ons voorbereiden op onze vakantie, en daarna moesten onze katten ook nog eerst naar hun vakantieadres. Dat werd natuurlijk een groot drama en concert van kattengejammer, toen ze in hun reismandjes, op de achterbank van de auto “mochten” plaatsnemen. De kleinste viool werd gevonden om het tafereel van een een zielig muziekje te voorzien. De ene kat, Eek, lag uiteindelijk met pupillen waar een gemiddeld drugsgebruiker jaloers op zou zijn, en trillend als Michael J. Fox, verstijfd in zijn mandje. De ander, Joey, zou niet misstaan als onze volgende afgevaardigde naar het Songfestival. Dat aangevuld met een schuimbaard rond zijn mond en zijn mandje onder te hebben gepoept, denk ik dat het een betere kans maakt om door te gaan naar de finale dan de toppers.

Eek, zielig in zijn hokje, "luisterend" naar zielig vioolmuziek

Eek, zielig in zijn hokje, “luisterend” naar zielig vioolmuziek

In het dierenpension aangekomen, wilde Joey gelijk op onderzoek en lag Eek nog stokstijf in zijn bench. Helaas voor Joey, mogen ze pas hun bench uit nadat ze wat gewend zijn aan hun omgeving en hebben bewezen gewoon te eten en drinken. Zijn kattengejank was dan ook nog duidelijk hoorbaar toen we onze auto instapten. Maar eerlijk is eerlijk… erg leuk is zoiets niet.

De rest van de avond stond in het teken van het huis kattenhaar-vrij maken. Dus terwijl ik een kopje koffie bij onze buufs deed (de kortingspasjes voor Amerika moesten immers opgehaald), deed Jolanda erg haar best… Aan het einde van de avond was het huis schoon genoeg om achter te laten, en hoefden alleen nog de koffers ingepakt te worden. En dat is een mooi taakje voor de vrijdag.

Zonder katten in huis, moet ik eerlijk zeggen, gaat het allemaal een stukje sneller. Je kunt gewoon alle deuren openlaten en ik kon nu ook wat anti-mieren-poeder strooien in huis, waar we de afgelopen weken wat last hadden van deze ongewenste gasten. Eenmaal ingepakt, werden we, zonder dat we daar op voorhand rekening mee hadden gehouden opgehaald door de vader van Jolanda, die ons naar Schiphol bracht. Het is prachtig weer, dus op het dakterras, al kijkend naar de opstijgende vliegtuigen, hebben we daar onze eerste slachtoffers gemaakt.

Morgenochtend vliegen we om 9:50u., en duurt het een uur of 11 voordat we in San Francisco voet aan land zetten.

Inmiddels zijn de slachtoffer opgelopen tot 4 bier, 2 rose, 2 witte wijn. Ik vermoed dat er nog een paar bijkomen voordat we naar bed gaan.

Volg ons op:

4 Antwoorden op “Dag 0 – Het Vertrek”

  1. Sandra

    Haha, met alle slachtoffers en medeplichtigen is het een goede start van de vakantie! En hopelijk zijn de katten snel gewend.

    Nogmaals safe travels!

  2. Monique

    Ik ben bang dat er nog veel slachtoffers gaan vallen!
    Met de katten komt het vast goed, en voor jullie nogmaals een fijne reis en geniet van al het moois wat jullie daar gaan zien!

Reacties zijn gesloten.