Dag 1 – Elk begin is moeilijk

Mijn wekker gaat… “Mijn wekker gaat!?” Deze ligt niet binnen mijn standaard handbereik, zoals normaal gesproken als ik moet gaan werken en graag nog een uur lang op de snooze knop druk.

Maar nu ligt dat ding niet op de gebruikelijke plek… waar ben ik eigenlijk? Het is aarde donker in de kamer en ik probeer in een paar seconden, die minuten lijken te duren, te begrijpen wat er aan de hand is. En dan opeens weet je het… Ik had gisteravond nog een “noodwekker” gezet, Jolanda zou voor de eerste “wek-golf” gaan. Maar daar is duidelijk iets niet helemaal in orde, want we liggen nog in bed en ik ben helemaal niet wakker geworden van een eerder alarm. Ik voel naast me en ook daar lijkt niemand wakker te zijn geworden van iets wat eerder af zou zijn gegaan.

“Jij had toch een wekker gezet?” vraag ik verbouwereerd en nog wat slaapdronken. “Huh? Euhh… ja… hmm daar is iets niet goed gegaan.”

En opeens is de tijdswinst van het slapen op Schiphol in 1 klap te niet gedaan… of, heeft het ons gered. Er bleek niet veel tijd meer over om te ontbijten, maar heel snel schoof ik, tegen heug en meug, een half bordje scrambled eggs en witte bonen in tomatensaus naar binnen.

Uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen. We stonden rond tien over 8 met onze koffers in de rij, en nog geen half uur later waren we al door de security heen.

We drinken nog een kop koffie en bij de gate aangekomen zien we onze Boeing 747 staat. KLM Asia, Johannesburg, staat er op. Die twee kan ik moeilijk met elkaar rijmen.

KLM Asia is ooit ontstaan als dochteronderneming van de KLM, die op Taiwan vloog. China hield (houdt) niet zo van landen die Taiwan als land zien en daar dan ook nog eens op vliegen. Maar met deze constructie kon KLM altijd blijven beweren dat zij zelf dit niet doen. Het kroontje ontbreekt dan ook op de “Johannesburg”. Nog altijd is het mij compleet onduidelijk waarom dit vliegtuig zo heet.

De vlucht was er een om door een ringetje te halen. Geen moment turbulentie, en netjes binnen de tijd, landden we rond 11:30u plaatselijke tijd op San Francisco International Airport. Als “returning ESTAs” mochten we aansluiten in de rij van de US Citizens, wat een onmeetbaar, maar voor ons gevoel, stuk snellere rij voor de douane tot resultaat had. Dit werd daarna volledig te niet gedaan door de immense rij voor de Car Rental. Daar waar de rijen voor maatschappijen als Enterprise, Hertz en Alamo zo goed als niet bestonden, was de rij voor Dollar/Thrifty bizar lang. Het duurde ook ruim een uur voordat we aan de beurt waren.

20160528_143958

Jo in de Traverse

Nee, ik heb me dit keer geen grotere auto laten aansmeren. Althans, niet een waar ik voor moest bijbetalen. Wel wilden we Satellite radio, want we zullen in veel gebieden zitten waar de FM band weinig om het lijft heeft. Daar heb ik me dan toch misschien weer laten afzetten, want dat kostte toch ff 200 dollar voor de gehele huurperiode…

Hoe dan ook, daar waar we een Jeep Grand Cherokee dachten te hebben gehuurd, kregen we een 3000 mijl jonge Chevrolet Traverse, met lederen bekleding, imitatie hout, achteruitrijcamera en nog veel meer nuttige en nutteloze snufjes. (Zal morgen een foto plaatsen) Jolanda installeerde zichzelf, terwijl ik als een bezetene aan het zoeken was naar de krik (we gaan off-road, dus niet onhandig om te hebben, net als een reserve wiel), als de eerste chauffeur. Er werd nog wat gevloekt en getierd, maar toen duidelijk werd dat het op zich niet een waardeloze rem was, maar de linkervoet die werd gebruikt om te remmen  (effe wennen aan een automaat), ging het al snel een stuk beter.

20160528_152217

Huiskamer

Nu zitten we in ons appartement, in een rustige wijk van San Francisco, vlakbij het strand en Golden Gate Park. Wederom een voorbeeld appartement waarom je eigenlijk nooit meer een hotel wilt boeken in grotere steden, maar liever iets zoekt via AIRBNB. Het is lekker ruim, je zit buiten het toeristische gebeuren, maar toch binnen no-time in de stad. Maar dat gaan we morgen meemaken.

We hebben nog wat rond gezworven door het park, en kwamen op een goed moment een bizar ogende situatie tegen. We waren van het geasfalteerde pad af gegaan en liepen opeens langs een plek waar volwassen mannen, van ruim middelbare leeftijd, allemaal in binnen een afstand van 100 meter, een boom hadden uitgekozen om stil te staan. Het leek op een volwassen spelletje “boompje verwisselen”, maar dan door zo onopvallend mogelijk, en daardoor extra opvallend. Eén oogwenk was genoeg om de ene man, van “zijn”, naar een andere boom te laten lopen…… Het Amsterdamse bos, of het Anne Frankplatsoen is er niks bij, maar moet kunnen, in de meest Europese stad in de VS.

Uiteindelijk vonden we een grasveldje, waar we naar een live Jazz band konden luisteren en languit in de zon een paar biertjes konden drinken. We sluiten eigenlijk behoorlijk vermoeid af, in een Thais restaurant op loopafstand, van ons appartement, en duiken heerlijk ons bedje in. Morgenochtend maar eens goed kijken wat we allemaal nog willen doen in de komende 2 dagen dat we nog in deze stad zitten.

20160528_171634

Met bier in het gras

Volg ons op:

8 Antwoorden op “Dag 1 – Elk begin is moeilijk”

 1. Gerard

  Zowel wagen als appartementje ziet er goed uit. Geen gedonder met parkeerkosten in de stad zelf?

  Let ff op die idioot die bij Fisherman’s Wharf opeens tevoorschijn springt en roept: I scared you, didn’t I? Be a good sport and give me some money…

  • Mark Bericht auteur

   Hahaha 🙂 Ik zal opletten, maar hij verdient dan wel 2 kwartjes.

   Nee, parkeren in de straat is in dit gedeelte van de stad gratis, als je je auto maar weghaalt als de straat 2x per maand wordt schoongemaakt.

 2. Monique

  Als dat moeilijke begin maar geen voorbode is.. 😉 Wij vonden de Traverse een fijne auto, wel jammer dat jullie de Jeep niet meekregen.

  • Mark Bericht auteur

   Nouja, misschien een beetje jammer, maar volgens mij is deze auto groter dan de Jeep, maar zeker de Santa Fé. En dat is wel handig als we de kampeerspullen moeten laden.

   Wel jammer: bestellen bij Walmart is niet gelukt. Je adres moet bij je credit card passen en aangezien je postcode en staat niet kloppen, wordt je hele order gecancelled. Dus dat wordt nog een dagje inkopen doen dinsdag…

 3. Ron Vlug

  ik had je niet meer gesproken maar bij deze wil jou en mark een hele mooie . goeie en avontuurlijke vakantie toewensen groetjes ron

 4. Sandra

  Niet verkeerd, die Traverse. En hij is inderdaad groter dan de Jeep. Wij hebben met de Traverse ook (onder andere) Cathedral Valley gereden. Af en toe ff flink gas geven bij diep en rul zand! 😉

  • Mark Bericht auteur

   Klinkt bemoedigend! Ook de Fremont River overgestoken? Of hebben jullie de droge route gekozen?

Reacties zijn gesloten.