Dag 14/15: Jacob Lake naar Overton, Nevada (Moapa Valley), naar Pahrump Nevada

Zaterdag:
We waren vandaag weer vroeg wakker (want vroeg naar bed) en hadden ons voorgenomen om bij mooi weer misschien toch nog even terug te gaan naar de North Rim, voordat we onze road trip vervolgen, langzaam richting alweer het eindpunt Las Vegas.
Voor het zover is gaan we nog wel eerst naar Overton Nevada, vlakbij de Valley of Fire en daarna nog naar Pahrump, wat op zijn beurt weer in de buurt van Death Valley ligt.
Maargoed, zoals gezegd, eerst eens kijken hoe het weer er vandaag uitziet… we hebben immers alle “ellende” al achter de rug en de enorme hoeveelheden fel licht wat langs de randen van de gordijnen de kamer binnenkomen, zijn zeer hoopgevend!
Langzaam loop ik in mijn onderbroek richting het raam met de verwachting het stralende zonlicht in ontvangst te kunnen nemen, zodra ik nieuwsgierig de gordijnen een heel klein beetje uit elkaar schuif.

*BZZZZZZZZZZZ* (bedenk hierbij het geluid van een zoemer als je een quizvraag fout beantwoordt).
Het licht kwam duidelijk niet van de zon, maar van de reflectie op de 10cm sneeuw die vannacht is gevallen en nog steeds valt. Het is buiten ook ijzig koud dus we besluiten het na het ontbijt voor gezien te houden bij de Noord Rim en zo snel mogelijk weg te vluchten richting Nevada, daar waar het zeker altijd warm is en nooit regen valt.
We dalen af van 2750m boven zee nivo in Jacob Lake naar 500m in Overton. Al snel naar vertrek is er een rare opvallende grens: daar waar sneeuw ligt (en valt) en daar waar helemaal niks ligt (en regent). Je kunt er letterlijk een kalklijn tussen trekken: links sneeuw, rechts niks.
De reis nodigt niet uit tot stoppen… het is nat, grijs en grauw en de thermometer laat wel een stijgende lijn zien, maar blijft erg lang steken op 45 graden Fahrenheit (ca. 7 Celsius), daar waar we van 31 komen (ca -1 Celsius).
Pas als we in de buurt van Nevada komen, begint de temperatuur te stijgen, droogt het op en laat de zon zich heel voorzichtig zo nu en dan zien.
Totdat we de snelweg afgaan en door Moapa Valley rijden, richting ons hotel. De zon straalt en het loopt op naar 82 graden (28C). We zijn nog erg vroeg (12:30u) als we bij ons volgende hotel aankomen. Te vroeg om in te checken, maar toch maar eens vragen of ze niet toevallig al een kamer klaar hebben; en dat hadden ze!
Snel omkleden, van kleren die je aantrekt als het vriest tot de korte broeken, met t-shirts en zonnebrand.
Ons volgende doel was, we waren immers veel vroeger dat gepland: Valley of Fire. Een State Park met wederom vele rotspartijen, maar van een heel ander soort. Hier zouden we een picnic plek opzoeken om weer eens onze eigen lunch op ons gasstelletje te bakken. Veel hongerige gasten hier die graag een graantje meepikken met onze lunch


Tot zover het goede nieuws van de dag. Want nadat ik de spek had uitgebakken om op een hamburger te leggen (en dat laat een hoop vet achter in je pan), raakte ik de controle over de pan kwijt toen ik de hamburgers in het hete vet wilde leggen. De pan viel bijna om, en had ik hem maar laten vallen, maar in plaats daarvan, deed ik een poging om in balans te komen en wist ik het te presteren om met mijn rechterhand 3 vingers door het borrelende vet te halen. Een prestatie op zich!
Gelukkig had ik wel de koelbox voor vertrek in het hotel gevuld met nieuw ijs, dus koeling was nabij! Echter was een tripje naar de dichtstbijzijnde Pharmacy wel even wenselijk. Dit maakte helaas wel een einde aan de dag in Valley of Fire, en hebben er nog niet gek veel van gezien.
Nadat we een verkoelende/pijnstillende spray hadden gekregen, hebben we nog snel even inkopen gedaan om vanavond gewoon rustig in ons hotel op de kamer, of aan het zwembad te eten.
Er waren vers gerookte spareribs en met een bakje verse cole slaw, verse pastasalade, bier en een fles wijn komen wij de avond wel door.
Inmiddels zitten we aan de rand van het zwembad en hebben we ons niet weg laten jagen door alweer de eerste regendruppels, in de staat waar het nooit regent… het achtervolgt ons deze vakantie, maar het mag de pret niet drukken.Toen ik er gisteren over nadacht, hebben we tot nu toe in de 2 weken dat we hier nu zitten precies 3 dagen geen regen gezien, namelijk de eerste dag in Phoenix, de dag die “verloren” is gegaan in Capitol Reef en de dag in Mexican Hat toen we door Valley of the Gods reden.
Ach… als we morgen of overmorgen naar Death Valley gaan en het regent daar, dan pas weten we dat we echt vervloekt zijn… Nu snel weg bij het zwembad, want het begint nu echt te regenen.
(oh, het lijkt misschien een mineurstemming, maar we hebben echt wel een geweldige vakantie!!!)
Zondag:

Na het “vinger-frituur” avontuur van gisteren, deden we vanochtend een nieuwe poging om de Valley of Fire te bezoeken en daar een stukje te gaan wandelen en dat lukte vandaag zonder noemenswaardige incidenten!
Het is een mooi schouwspel van kleuren en een prima plek om een wandeling te maken. Nou moet ik wel zeggen dat we door de vele regen natuurlijk 20 graden Celsius koeler zitten dan normaal in dit gebied rond deze tijd, dus dat maakt het wandelen dan ook een stuk aantrekkelijker.


Na een paar korte wandelingen door dit park, werd de weg ingezet naar Pahrump. Een standje aan de westkant van Las Vegas. Aangezien we een pas hebben voor alle Nationale parken, konden we kosteloos door Lake Mead Recreational Area rijden en halverwege in de zicht van het water lunchen, wederom, zonder noemenswaardige incidenten.
Jolanda was vandaag de bestuurder, dus ik kon na de lunch een kort tukje doen toen het uitzicht toch niet bepaald interessant was en het nota bene begon te regenen (joh!).

Niet veel later kwamen we in de buurt van Las Vegas, maar daar komen we morgen terug, dus daar reden we aan voorbij. Een kort ritje door Red Rock National park en daarna hup, naar Pahrump, waar we nu zijn op het moment van schrijven.
We zitten in een beetje sjabby Casino hotel, aan de hoofdweg van Pahrump. Volgens Tripadvisor kunnen we het best bij een Japans teppanyaki restaurant gaan eten, maar dat is wel 1,5km lopen hier vandaan. Ik ben benieuwd of ik Jolanda nog zo ver krijg om dat te gaan doen.
Rijden kan ook, maar dan geen sake of Sapporro en dat zou toch jammer zijn 🙂
Morgen naar Death Valley en dan eindigen we onze road-trip in Las Vegas waar we tot donderdag blijven. Damn, wat is die tijd snel gegaan…

NB:
Gelukt.


Volg ons op: