Dag 2 – Los Angeles

Jetlags… een zeer verklaarbaar fenomeen, de ene keer van grotere impact dan de andere. Waarschijnlijk is het omdat we al om 8 uur ’s avonds liggen te slapen, dat we allebei meerdere keren in de nacht wakker zijn. Om half 3 ligt Jolanda al even te lezen, als ik voor de tweede keer opsta, om een glas water te halen. Het bed zelf ligt redelijk tot goed, de kussens zijn veel te hoog en geven me een stijve nek. Een uur later val ik alsnog in slaap, om uiteindelijk om kwart voor 7 weer wakker te worden. Dan vind ik het wel welletjes en zet een pot koffie.

Ontbijt hebben we nog niet in huis, dus lopen we naar het strand. We zitten in Venice Beach, vlak onder Santa Monica. Het is een kwartiertje lopen tot we op de boulevard zijn. Het is net iets over 9:00u als we plaatsnemen op het terras van Figtree’s café. Ik neem Scrambled Eggs, met spinazie, worst en pesto, Jolanda gaat voor een Egg/Bacon sandwich met sla en tomaat. Waar de sandwich er uitziet zoals je verwacht, had ik een ander idee van de Scrambled Eggs. In mijn gedachte had ik klassieke roereieren, met gebakken worst en spinazie/pesto er naast. In plaats daarvan was alles al door elkaar geroerd. Op zich een prima gerecht, maar ik begon te twijfelen aan de pesto, die niet altijd met uitsluitend pijnboompitten, maar soms ook met cashew- of walnoten is gemaakt. Omdat ik mijn keel begin te voelen, ruilen we halverwege ons ontbijt de gerechten om.

Hollywood

L.A., L.A., wat gaan we doen vandaag? (Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag) Waar het in Nederland richting de tropische temperaturen gaat, zitten wij prima te acclimatiseren in 16 tot 19 graden en overwegend bewolkt. Hier heb ik geen enkel probleem mee, maar een stranddag is het daarmee niet. Tijdens ons ontbijt kijken we hoe we Los Angeles kunnen bereiken, bij voorkeur met het openbaar vervoer. We willen toch een beetje de toerist uithangen en wat typisch toeristische fotootjes maken. We waren al gewaarschuwd dat LA niet de meest in het oog springende stad is. Waar je bijvoorbeeld in New York jezelf kunt verliezen in het uren ronddwalen door de stad, zo is LA gewoon een stad met heel veel oppervlakte en mogelijk een paar wijken waar je wat leuks kunt vinden. Voor de doorgewinterde LA’er zal dit gemakkelijk te vinden zijn, maar voor ons komt het niet verder dan Hollywood Boulevard en de Walk-of-Fame. Toegegeven, het is best leuk om daar voor een keertje te zijn.

Mummy

Ook hier laat Amerika zich weer van haar meest overdreven kant zien, zoals zo vaak: op de hoek van Hollywood Boulevard en Highland staat een minstens 30 meter hoog beeld, wat als promotie dient voor de nieuwe Mummy film die blijkbaar binnenkort in première gaat. Blijkt puur plastic, als je er langsloopt en het aanraakt, maar het ziet er toch imposant uit.

Na een korte wandeling, nemen we de metro naar Universal City, om op de City Walk te lunchen. De Universal City Walk hoort bij het Universal Studios pretpark, maar is vrij toegankelijk.

Als we na de lunch richting huis gaan, is dat een metro/busrit van bijna 2 uur. Wellicht dat 15 dollar voor een Über hier wel op z’n plaats was geweest. We doen nog wat inkopen bij de Whole Foods, een supermarkt met vrijwel uitsluitend organische spullen en janken zowat om de 10 dollar spek verpakkingen, voor het ontbijt. Niet alleen dat, maar voor alles is de prijs 3x over de kop gegaan. We hebben stevig geluncht en verder geen zin meer in een uitgebreide avondmaaltijd, dus kopen we ingrediënten voor een simpele salade met tonijn. Eenmaal thuisgekomen, drinken we een biertje/wijntje, bouwt Jolanda de salade in elkaar, schrijf ik het stukje voor het blog en noemen we het een dag.

Het is allemaal nog niet enerverend, dat geef ik gelijk toe, maar het is voor ons prima om zo langzaam de vakantie in te rollen. Over 2 dagen gaan we de eerste nacht kamperen, we hebben nog niet alles, dus ik vrees voor een extra Walmart rit morgen… Ik hou mijn hart vast.

Walk of fame

Volg ons op:

3 Antwoorden op “Dag 2 – Los Angeles”

 1. Sandra

  Er gaat een wereld voor me open! Openbaar vervoer in LA?! Wist niet dat ze het hadden. En dat metro/busritje heeft waarschijnlijk net zo lang geduurd als wanneer je de auto had gepakt. Wij hebben daar alle keren dat we er waren alleen maar in de file gestaan.

  • Mark Bericht auteur

   Jazeker! Dat gaat nog best aardig. Ook iets met OV-Chipkaarten… (I don’t understaaaaaand, give me my money back!)
   Veel sneller is het niet, want je kunt niet direct van A naar B en moet dus een keer of 2 overstappen. Maar inderdaad, de stad zelf staat ook behoorlijk vast. Dus zelf rijden is ook niet echt geweldig.

 2. Gerard

  Ik hoop toch echt dat het een vervolg is op die Egyptische Mummy en niet de Mexicaanse. Moet er niet aan denken om ook maar een sprankje vervolg daarvan verplicht te moeten zien.

Reacties zijn gesloten.