Dag 2 – San Francisco

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Zoals al vaker gezegd, de jetlag naar deze kant van de wereld, werkt perfect voor mij. Uiteraard was het gisteren gewoon een lange dag, dus om 22:00u haakte deze jongen af, om rond half 5 voor het eerst wakker te worden (waarvan ik besloot dat het gewoon te vroeg was om aan toe te geven). Echter, rond 7 uur vond ik het welletjes en stond op om koffie te zetten om na een sterke bak, mijn hardloopkleding aan te trekken om ruim 6km door Golden Gate Park te hardlopen (en dat is geen sterke bak). Een stevig kuitenbijtertje, aangezien San Francisco, op z’n zwakst gezegd, enigszins glooiend is.

Ondertussen was Jolanda boodschappen gaan doen bij en kwam met broodjes, eieren, spek en ander broodbeleg terug toen ik net klaar was met douchen. Een gebakken ei met spek is dan ook het logische gevolg als ontbijt. Het is het toch fijn om je eigen appartement met alles er op en er aan te hebben.

Alcatraz

Alcatraz

Na alle plichtplegingen pakken we de tram naar de stad, om nog geen uurtje later bij Fishermen’s Warf te lopen. We wilden wel eens naar Alcatraz, dus ‘hup’ naar de pier waar de pontjes vertrekken. Het bleek echter dat je een trip naar de op 2 na bekendste (ex-)gevangenis weken van te voren had moeten boeken. “Next available tour: Tuesday June 7th” stond op een bordje, wat ik weigerde te geloven, waarna we nog eens dwingend door een mannetje met hesje aan, op het bord werden gewezen: “NO TICKETS, We’re sold out until June 7th!” … Dan besluiten we maar een boottochtje te nemen wat ons rond het eiland van Alcatraz voert en onder de Golden Gate Bridge. Leuke kiekjes, maar geen must-do. Die tijd krijg je nooit meer terug, maar ach, het was mooi weer!

Lombard street

Lombard street

We willen gaan fietsen, maar bedenken ons dat we de, van onze buufs geleende, GoPro niet bij ons hadden en dat is toch jammer. Doen we dat morgen. We gooien het roer om en lopen langs en naast de cable carts omhoog, wat een stevig stukje klimmen is, en gaan via Lombard Street weer naar beneden. Dit gedeelte van Lombard Street (ook wel Crooked Street of the Crookedest Street genoemd) heb ik ook leren kennen door de mannen van Top Gear die, in mijn geheugen, met een Reliant Robin 3-wiel auto deze straat af gingen. Het is een complete chaos door toeristen die de straat blokkeren en auto’s met mensen die vooral zichzelf willen filmen en daardoor stil staan onderaan de “berg”. Twee verkeersregelaars proberen het nog in goede banen te leiden, maar ze hebben het er duidelijk zwaar mee.

Na een wandeling door China Town, lustte ik wel een biertje, en een Guinness in het bijzonder. Aangezien we eerder vandaag onze Verizon telefoon weer hadden geactiveerd, konden we zonder enig probleem een Ierse Pub vinden.

We nemen de metro terug richting ons appartement en sluiten de avond af in een (slecht) Mexicaans restaurant en gaan weer vroeg naar bed, om hopelijk morgen weer vroeg op te kunnen staan. Dan willen we de fietstocht gaan maken, over de Golden Gate Bridge. Maar dat is morgen.

 

 

Volg ons op:

3 Antwoorden op “Dag 2 – San Francisco”

  1. Mark1

    DIt is een bericht om te kijken of de Spamblokker nu weer normaal berichten toelaat

  2. Sandra

    Oja, dat klopt. Voor het bezoeken van Alcatraz moet je vooraf kaarten reserveren. Nooit meer aan gedacht. En je komt meer slechte Mexicaanse restaurants tegen dan goede! 🙂

Reacties zijn gesloten.