Dag 21 – Helemaal niets… in Santa Fe

Ik word wakker van de Big Ben, althans, hetzelfde melodietje hebben ze hier in de kerkklok verwerkt en tel daarna het aantal klokslagen, of ik doe in ieder geval een poging. Waren het er nou 9 of 10? Teruggrijpend op m’n geheugen, val ik nog een keer in slaap. Het is heel donker in de slaapkamer, dus ik kan het ook gewoon helemaal fout hebben.

Typische afwerking van gebouwen

Een uur later hoor ik de Big Ben weer en tel er dan 10 en als ik dan naar de WC ga, is daar wel een oase van licht. Ik sta op en zet een bak koffie, Jolanda ligt ook nog op bed en heeft nog weinig aanstalten gemaakt om op te staan. Het is wasdag en we hebben het geluk dat we een wasser en droger in onze Casita hebben, dus gooi ik, terwijl de eerste kop koffie doorloopt, alvast een wasje er in. Dit ritueel, inclusief koffie, herhalen we nog een keer of 3, zodat we aan het begin van de middag zo goed als alle vuile was hebben omgetoverd tot schoon.

Het is lekker weer, dus we zitten, terwijl de diverse wasjes draaien, rustig op ons buitenplaatsje, om als we het tijd voor lunch vinden, het stadje Santa Fe binnen te lopen. We zitten dichtbij het centrum, dus ook de Durango krijgt een dagje vrij.

Berentuin

Het is een alleraardigst stadje, waar er duidelijk afspraken zijn over hoe gebouwen eruit dienen te zien. Alles is afgewerkt met een soort kleilaag.

Lunchen doen we op het centrale plein, normaal gesproken een walhalla voor tourist-traps, maar als ik Yelp en TripAdvisor mag geloven, zijn alle restaurant bovengemiddeld goed. We komen uiteindelijk terecht op een dakterras, waar Jolanda een sandwich eet, ik geniet van fish tacos en we drinken er een biertje bij, terwijl we “mensen kijken”, onder ons op straat.

Teruglopend naar onze Casita, lopen we over Canyon Road, wat een straat is met vrijwel uitsluitend ateliers en mensen die buiten zitten te schilderen. Overal staan beelden en andere kunstwerken opgesteld en op deze manier krijgen we toch nog beren te zien deze vakantie.

Eenmaal terug, doen we eens een dagje helemaal niks, behalve genieten van het weer. ‘s Avonds gooien we nog een hamburger op de BBQ, want we hebben ook geen zin om nog de stad terug in te gaan. Een dagje helemaal niks, in Santa Fe, is ook wel eens lekker. t te donker wordt, gooien we de NetFlix van de eigenaren aan.

Berentuin 2

 

Volg ons op:

2 Antwoorden op “Dag 21 – Helemaal niets… in Santa Fe”

  1. Sandra

    Groot gelijk, tenslotte is het vakantie. Vooral als je je ‘eigen’ huis hebt voor een paar dagen, is zo’n dag nietsdoen super fijn!

Reacties zijn gesloten.