Dag 3: Scottsdale naar Tusayan (Grand Canyon National Park)

Vandaag een op het oog niet zo’n verre reis voor de boeg, echter het voornemen was: “zo min mogelijk snelweg te pakken”. Om Scottsdale en de Phoenix omgeving te verlaten ontkom je er niet helemaal aan, maar daarna is het ons redelijk gelukt. Het maakte de reis daardoor wel een stuk langer, maar haast hadden we niet.

 Om 9:00u vertrokken vanuit ons hotel. De reis heeft ons door verschillende werelden geloodst: van het typische landschap van Phoenix e.o.: de lang gestrekte vlaktes met huizenhoge cactussen, tot de bosrijke omgeving in de buurt Payson, de donker rode rotspartijen bij Sedona en de besneeuwde bergtoppen bij Flagstaff. Van 35 graden in Phoenix, naar 15 graden in Tusayan.

Onderweg kwamen we ook het nodige wild life tegen: een slang die de weg overstak, een grijze vos en een squirrel. Toegegeven, het zijn nog niet de grootste dieren, maar het is een begin!
We waren erg blij dat we de snelweg hadden gemeden, want wow! Wat is de weg van Sedona naar Flagstaff een prachtige route. Een route waar je tussen de rotsen door in haarspeldbochten je naar de top van de berg laat leiden.
Je komt talloze picknick plaatsen tegen en dat was ook precies waar we naar zochten. Deze jongen had namelijk niet voor niets braadworsten, spek, broodjes, een gasstelletje en een koekenpannetje gekocht bij de Walmart!
PICKNICK TIME!!
Vol goede moed namen we plaats aan onze eigen picknick tafel en begon ik de worsten vakkundig (al zeg ik het zelf) dicht te schroeien, met als resultaat een lunch om zeer tevreden over te zijn.
Na deze lunch vervolgden we onze weg naar Tusayan, maar niet zonder nog even te stoppen bij een supermarkt, want alle boekjes waarschuwen voor de bijzondere prijzen die gehanteerd worden zodra je dichter in de buurt van de Grand Canyon komt.
Bijna 9 uur en 500km later kwamen we aan bij het motel wat ik geboekt had en besluiten we de dag bij het restaurant “We cook pizza and pasta”. Het mag geen verrassing zijn wat ze hier serveren.
Al met al een prachtige en geslaagde dag.
Voor Bram (onze navigatiestem) was het echter een wat minder geslaagde dag. Met regelmaat was hij volledig de weg kwijt en stuurde hij ons op een gegeven moment totaal de verkeerde kant op. Maar ach, het is vakantie…
Morgen gaan we echt de Grand Canyon in en willen we een stevige wandeling maken.
Mark
Volg ons op:

2 Antwoorden op “Dag 3: Scottsdale naar Tusayan (Grand Canyon National Park)”

Reacties zijn gesloten.