Dag 8: Van Torrey naar Moab – Inschattingsfoutjes

Toen we vanochtend de gordijnen openden, raakten we zowat in shock: Een fel blauwe lucht met geen wolkje te bekennen! De zon scheen op de inmiddels zo bekende rood/oranje rotspartijen die vanuit onze motelkamer te zien waren. Hup! De korte broek weer opzoeken die we de dagen hiervoor zo diep hebben op moeten bergen. T-shirtje aan en ontbijten maar!
Uitzicht vanuit motel kamer
Echter nog geen 2 stappen buiten deed mij besluiten snel weer naar binnen te rennen en de korte broek weer snel te vervangen voor een lange en toch maar een trui erbij aan te trekken. Het was een graad of 3… maar een potentieel prachtige dag!
En dat werd het ook.
We hadden overnacht in Torrey, op 10 minuten van het national park “Capitol Reef”. Ons idee was om daar doorheen te rijden en misschien nog een stuk te gaan wandelen, voordat we richting Moab zouden rijden. 
Zo gezegd, zo gedaan en dus reden we het park in over de “scenic drive”.
Waar ik dit nog wel een aardige route vond om te rijden, zo saai vond Jolanda deze route. Halverwege konden we nog een van de hiking trails pakken: de “old wagon loop”.
Tot nu toe waren we nog niet teleurgesteld over de door de Amerikanen bedachte routes, dus gingen we er met goede moed tegenaan.
Het bleek een complete teleurstelling. Het was voornamelijk 3km bergop (met 400m hoogteverschil) en daarna weer 3km bergaf, met vrijwel geen uitzicht of anderszins een reden om deze route af te willen leggen.
De reden van deze route is vast iets heel historisch, maar ik kan me niet voorstellen dat veel mensen hier echt gelukkig van zijn geworden nadat ze deze hadden afgelegd.
Inmiddels liep het alweer tegen 2 uur en moesten we nog even snel lunchen voordat we richting Moab vertrokken. Een weg (highway 24) die hoopgevend begon, qua uitzicht, maar uiteindelijk een hele lange, saaie weg bleek te worden.
Door het “oponthoud” van vanochtend, kwamen we tegen 5 uur aan in Arches. En wow, dat is wél echt een prachtig park en hadden we hier graag een aantal wandelingen gemaakt. Door dit park loopt een weg van 30km van zuid naar noord en met de inmiddels laagstaande zon, zagen de vele bergen, pilaren, rotsen en bogen er verbluffend uit.
Omdat we ook nog moesten inchecken en eten (de meeste restaurants sluiten rond 9 uur!!! heel raar), hadden we bij lange na niet genoeg tijd om al het schoon te aanschouwen.

Heerlijk tapas gegeten bij een leuk tentje in Moab. Fijne afwisseling van eten in een omgeving wat voornamelijk vol staat van goede en slechte steak houses.

In de planning voor morgen staat Canyon Lands en Dead Horse State Park, maar we gaan heel kritisch kijken of het de moeite waard is hier lang te blijven, nu we weten wat Arches te bieden heeft. Als het even kan, nemen we morgen wat extra tijd om wel te kunnen wandelen in Arches.
We zullen zien.
Volg ons op:

2 Antwoorden op “Dag 8: Van Torrey naar Moab – Inschattingsfoutjes”

  1. Sandrah

    Arches is inderdaad een topbestemming waar je geweldig kunt wandelen! Keuzes, keuzes, keuzes… 🙂 Ik ben benieuwd welke wandeling(en) jullie hebben gedaan.

Reacties zijn gesloten.