Dag 22 – De Tetohhnnns en Yellowstone

Grand Teton

Grand Teton

Er zit ontbijt bij de kamer, we hebben het nog gecheckt voor we gingen inchecken en ook aan de balie zelf zeggen ze het. We hebben best al een paar redelijk middelmatige ontbijten gehad, maar er was in ieder geval altijd koffie en altijd wel een gekookt ei of omelet (wel of niet zelf opgewarmd in de magnetron) voor op je toast.

Hier was er toast.
Wat je er op moest doen, ik ben er nog niet uit, tenzij het enkel boter is. Er waren wel yoghurtjes. De koffie kwam uit een automaat en zag er nog lichter uit dan groene thee, waarvan het zakje 2 seconden in een kopje heet water had gezeten. We nemen 2 slokken en we werken snel een yoghurtje weg en rijden snel weg. We moeten helaas nog wel inkopen doen, want we zitten 3 nachten op een camping, dus er moet voldoende bier, vlees en water zijn.
Iets later dan gewild rijden we Jackson Hole uit, vandaag willen we de meeste tijd in Grand Teton National Park doorbrengen, maar slapen op een camping in Yellowstone. Als je Jackson uitrijden, heb je nog geen glimp gezien van de Tetons, maar een paar bochten na Jackson en je ziet ze in volle glorie. Wat een indrukwekkend uitzicht en dan ben je nog enkele kilometers van de verwijderd.
Jenny Lake

Jenny Lake

In Grand Teton lopen we halverwege rond Jenny Lake en klimmen naar Inspiration point. Ook vanaf die plek is de Grand Teton, met een hoogte van 3300 meter erg indrukwekkend. We nemen de shuttle boat uiteindelijk terug en rijden een stuk verder, om nog langs Swan Lake en Heron Pond te lopen. We hebben bear maze gekocht, op aanraden van Carl en Diane, en lopen soms alleen door het bos en braaf volgende we de vele bordjes op, door te fluiten en we klappen zo nu en dan in onze handen om onze aanwezigheid te laten horen. Niets is gevaarlijker dan een beer die je verrast met je plotselinge aanwezigheid, zo is de mededeling.

Op wat vogels, ganzen en pelikanen na, zien we geen wildlife, zelfs niet een eekhoorn of chipmunk. Beetje teleurstellend.
We hebben genoeg gewandeld en spoelen onze benen en armen af in het Colter Bay en rijden door naar Yellowstone: daar MOET je wildlife zien, zo is ons door bijna iedereen die we afgelopen weken hebben gesproken beloofd.
Heron Pond

Heron Pond

Een uur in het park en de teller staat op 3 vogels, niet eens heel bijzondere. We rijden de weg naar Canyon Village af en aangezien we nu gepland om 6 uur bij de camping zijn, besluiten we voor nu nergens te stoppen, maar blijven hopen op letterlijk beren op de weg.

Het geloof in wildlife vandaag zakt langzaam weg, naarmate we dichterbij de camping komen, bij een uitzichtpunt sla ik tegen de afspraak toch even af. We kijken naar een grote grot waar rook en zwaveldampen uitkomt en worden voor het eerst in dit park geconfronteerd met de lucht van rotte eieren, die de zwavel met zich meebrengt. We lopen terug naar de auto en opeens zien we een bizon op enkele meters van de geparkeerde auto’s staan. Hij graast wat en heeft geen enkele interesse in de mensen die (vaak veel te dichtbij) foto’s van hem aan het maken zijn en gaat er lekker bij liggen. Ook wij maken wat foto’s maar blijven op gepaste afstand.
Niet veel later komen we nog meer bizons tegen, die pontificaal de weg oversteken.
Bison in Yellowstone

Bison in Yellowstone

Ok, wildlife beperkt zich tot nu toe tot bizons, maar voor dag 1 nemen we hier genoegen mee en zetten onze tent op, op de camping bij Canyon Village.

Wat een luxe hier. Je hebt stromend (koud) water in de toiletten, er zijn afvalcontainers en je mag je afwaswater gewoon wegspoelen door het riool. Dat is wel ff anders dan je vuile water opslaan in een lege gallon flessen,  om later, ergens waar het veilig kan, weg te gooien.
We knallen de bbq en even later het kampvuur aan en maken ons op voor een koude nacht. Het zal niet warmer worden dan een graaf of 5.
IMG_1266
Volg ons op:

2 Antwoorden op “Dag 22 – De Tetohhnnns en Yellowstone”

  1. Sandra

    Haha! Die bizons word je snel genoeg zat, vooral als ze midden op de weg blijven staan.

Reacties zijn gesloten.