El Niño – En toch gaan we…

Vakantie… we snakken er weer naar. Maar wat gaan we dan doen? Al snel waren we het er over eens dat we naar de VS willen, gewoon omdat we heimwee hebben. We willen ook zo snel mogelijk en desnoods maar een week. Deze “tussentijdse” vakantie mag verder geen roet in het eten gooien voor de ruim 3 weken road trip die we voor later in 2016 hadden bedacht. Wel mag het de vakantie, die we anders in mei/juni zouden doen, richting september mogen “duwen”. Als we maar even naar ons favoriete land kunnen en we onze “fix” kunnen halen.

Het is winter en aangezien we beiden geen wintersporters zijn en een hekel hebben aan kou, kom je al snel uit op Florida… dachten wij…

Al zoekend naar mooie deals, hadden we al besloten dat als we zouden boeken, dat we zouden wachten tot eind december, begin januari, in de hoop dat de vliegtickets zouden dalen in prijs. Dus ik staak mijn zoektocht even, al besluit ik om wel geregeld de prijzen in de gaten te houden.

Elnino

En dan zit ik op mijn werk. Het is half november en een collega begint over de weersvoorspelling dat we een heel nat voorjaar tegemoet zullen gaan, vanwege “El Niño”. El Niño… ik heb daar wel eens van gehoord. Het is een fenomeen wat ongeveer eens in de 5 jaar een keer optreedt. Maar wat is het eigenlijk? En heeft dit ook effect op onze vakantieplannen in januari? En dus begint een kleine Google-search. El Niño ontstaat door het opwarmen van
de Pacific Ocean, ter hoogte van de evenaar. Dit ontstaat door een langere periode van weinig wind.

Oef… dat wilde ik dus eigenlijk niet weten. En óf El Niño een impact kan hebben op Florida en de overige zuidelijke staten van de VS. Het blijkt ook nog eens de sterkste te zijn sinds 1950. Koufronten, grotere hoeveelheid regenval, tornado’s… Dat is wat er gaat gebeuren, dat staat eigenlijk zo goed als vast.

We druipen dus maar af met onze vakantie aspiraties. Veel geld uitgeven voor een vakantie waarvan het risico groot is dat het letterlijk en figuurlijk in het water kan vallen, is gewoonweg zonde. Vliegtickets kosten al snel 500euro p.p., een auto huren 250euro p.week en dan moet je nog overnachten en eten. Jammer, helaas, dikke pech… dan toch maar in mei/juni op vakantie gaan.

Totdat…

Totdat ik afgelopen week, vanuit nieuwsgierigheid, toch nog eens naar wat prijzen ging kijken. Ik belandde op de site van TUI , zij vliegen immers met hun Dreamliner rechtstreeks op Florida (Orlando/Miami). Ook bieden ze een “Fly & Drive” pakket aan (vliegticket + huurauto), waar we 2 jaar geleden al eens eerder gebruik van hebben gemaakt. De aanbieding die ik zag, deed me versteld staan… Dit moet een typefout zijn geweest. Het Fly-Drive pakket kostte nog maar 299euro p.p. voor 9 dagen (7 nachten), vliegen op Orlando. Ik geloofde dit niet en keek naar wat een los vliegticket voor exact de zelfde vluchten kostte, maar dan zonder de huurauto. Die waren 450euro p.p. Duidelijk een fout dus. Het was inmiddels ook al bedtijd, dus besloot het maar te laten voor wat het was en misschien de dag erna nog eens te kijken.

Echter… de dag erna, stond deze prijs er nog altijd op. En zwengelde ik de discussie thuis nog maar eens aan: “Wetende dat het kl@!# weer kan zijn, maar je ook geluk kan hebben… is het de gok waard om voor zo’n waanzinnige prijs toch maar een korte vakantie te boeken?”

En zo geschied2014-01-18 10.51.27de. We zijn dus geboekt en nemen de gok. Het zal geen 30 graden zijn, het zal vast en zeker regenen, misschien dat we een dag niet naar buiten kunnen vanwege tornado waarschuwingen… maar misschien hebben we ook geluk. We gaan het doen en we zullen via dit blog jullie allemaal op de hoogte houden.

Twee jaar geleden hadden we een Fort Mustang. Ben benieuwd waar ik me dit keer toe laat overhalen bij de autohuur balie 😉

Ik heb er nu al zin in.

Volg ons op: