Het aftellen is begonnen!

Het lijkt nog zo ver weg… en ook onze vorige vakantie lijkt voor buitenstaanders nog niet zo lang geleden (voor mij lijkt dat al maanden terug). Toch zijn de voorbereidingen van onze volgende vakantie in volle gang. Sterker nog, de route staat zo goed als vast, de meeste overnachtingsplekken zijn geboekt en ook voor onze katten hebben we een vakantieoord gevonden. Dit keer gaan ze voor het eerst naar een kattenpension. We gaan dit keer immers 4 weken en dat is best lang… niet alleen voor de katten om alleen thuis te blijven, maar zeker ook om onze buren wederom op te zadelen met onze katten.

Ok, dus wat is het plan?

route2016_midwest_usa

Onze route. Klik voor de interactieve kaart

De exacte data laten we even in het midden, het inbrekersgilde leest immers mee. We vliegen ergens binnen nu en 3 maanden naar San Francisco, de stad waar we zoveel over gehoord hebben en wat de meest “Europese” stad van de VS zou zijn. Iedereen die ik ken en daar ooit is geweest, vond het fantastisch. Ook mij lijkt het heerlijk om op een fiets de stad te gaan verkennen, de Golden Gate Bridge over, het bootje te pakken naar Alcatraz Island, de gekheid van Lombard Street te bekijken (niet met mijn huurauto!), of gewoon lekker wandelen door Fisherman’s Wharf.

In Frisco hebben we 3 overnachtingen in een AirBNB appartement, een paar blokken verwijderd van de Pacific Ocean. Het OV schijnt prima geregeld te zijn en aangezien we buiten het centrum zitten, is het hier mogelijk om onze huurauto gratis in de buurt te parkeren. We gaan overigens dit jaar voor een Jeep Grand Cherokee. Vanuit daar, gaan we via de kust van Californië, via Yosemite, richting Utah en Denver, om onze reis te vervolgen naar het noorden, naar Yellowstone NP.

81504682014-Jeep-Grand-Cherokee-V8-Overland-front-three-quarters

Jeep Grand Cherokee

Wat ik overigens nog niet verteld heb, is dat we dit jaar zeker 12 van de 26 nachten in een tentje, midden in de natuur, gaan doorbrengen. Dit wordt zonder enige twijfel fantastisch, maar waarschijnlijk sommige nachten ook afzien. Omdat je soms op grote hoogte zit, kan het er ’s nachts ijskoud zijn en je zit midden tussen de beren en ander wild. De bedoeling is om zoveel mogelijk in de National en State Parks te kamperen, en de meeste overnachtingsplekken heb ik ruim van te voren al geboekt. Dat is maar goed ook, want alle campings waar ik geboekt heb, zitten al weken vol. Zo kamperen we onder andere in Yosemite, Zion, The Black Canyon of the Gunnison en Yellowstone. Ook proberen we onderweg, als we “off-road” gaan, te kamperen in de buurt van Boulder (Calf creek falls) en Torrey (Cathedral Valley).

De oplettende lezer ziet gelijk al “Zion” staan… “Maar Mark… daar waren jullie vorig jaar toch ook al?!”.

Correct! Van onze vakantie van vorig jaar gaat er een aantal bestemmingen in de reprise. Dit heeft vooral te maken dat we vanwege het weer niet alles konden doen, wat we eigenlijk wilden. Zion biedt zoveel meer aan hiking trails, maar ook een plaats als Moab (Utah) hebben we voor ons gevoel niet het beste uit kunnen halen, met parken zoals Arches en Canyonlands. Dit jaar willen we heel graag de Schäfer Trail rijden. Hiervoor moet je overigens wel een 4×4 auto huren, bovenop onze huurauto, daar de huurauto niet verzekerd is voor deze route.

Via Aspen (Colorado) en Dinosaur National Monument, zullen we de laatste week starten in Jackson (Wyoming), om via Grand Teton naar Yellowstone te gaan. Ook in Yellowstone hebben we onze kampeerplaats al gereserveerd. Vervolgens is het sjeezen naar het zuiden, om nog een dagje in de buurt, of in, Salt Lake City door te brengen… de hoofdstad van de Mormoonse kerk, daar waar Sven Kramer 6.04,59 doet over 5km schaatsen en spontaan uitbarsten in zang en dans aan de orde van de dag is… (althans, volgens de makers van South Park).

Kortom, wij hebben er zin in! Nog ergens tussen nu en 90 dagen slapen. We houden jullie op de hoogte!

Volg ons op: